Extol Premium 8893405 hoblík – recenze, zkušenosti

příznivá pořizovací cena
výkon
odvod na odsávání (obě strany)

Hodnocení:
(78.6%)
Prohlédnout nejlepší nabídku

Typ: elektrický | Příkon: 1 000 W | Max. otáčky motoru: 16 000 ot./min. | Hoblovací šířka: 110 mm | Hloubka úběru: 0 – 3 mm | Hmotnost: 4,1 kg

Hobby elektrický hoblík Extol Premium 8893405 je kvalitním pomocníkem při práci s dřevem pro nenáročné kutily. Elektromotor má příkon 1 000 W a při maximálním výkonu dosahuje až 16 000 ot./min. Hloubku úběru lze nastavovat po 0,25 mm. Maximální hloubka úběru dosahuje 3 mm. Při hoblování polodrážek lze nastavit hloubku úběru až na 8 mm.

Zařízení ma rovněž připraven odvod pro odsávání pilin. Šířka hoblovací plochy je 110 mm. Elektrický hoblík disponuje ochranným trnem, aby hobliny nelétali v prostoru. Napájení je klasické pod napětím 230 V. Elektrický hoblík Extol Premium 8893405 má poměrně vysokou hmotnost – 4,1 kg.

Hobby elektrický hoblík Extol Premium 8893405 si můžete pohodlně zakoupit v ✅ e-shopu Alza.cz.

Výkon nechybí

Elektrický hoblík Extol Premium 8893405 sice patří v rámci kategorií k hobby hoblíkům, no výkonem to rozhodně nedává najevo. Elektromotor s příkonem 1 000 W má dostatečný výkon. Hlučnost není ničím hrozivá. Zdálo se nám však, že do konstrukce se přenáší trochu hodně vibrací. Hoblovat můžete maximálně do hloubky 3 mm. Hloubku úběru lze regulovat po částech, konkrétně po 0,25 mm. Povrch tak můžete vyhladit opravdu do dokonalé roviny.

Extol Premium 8893405 recenze

Hoblovací hlavice má šířku 110 mm, na jeden úběr tak dokážete odebrat dostatečnou plochu obráběného materiálu. Hoblovací nože spolupracují s převodovým řemenem velmi dobře. Elektronika zvládá korigovat otáčky. Těch může být na volnoběh až 16 000 ot./min. Hoblík disponuje klasickým plochým řemenem. Ne zoubkovaným, jak uvádějí někteří prodejci.

Materiál a provedení

Materiálové zpracování na nás nepůsobilo zrovna nejkvalitnějším a nejtrvalejším dojmem. Týká se to například i otočného regulátoru pro nastavování úběru dřevěných vláken. Obecně také přenos vibrací je způsoben méně kvalitními plasty. Kovová je pouze hoblovací hlava a zbytek je plast. Ne právě nejodolnější.

Hobby elektrický hoblík Extol Premium 8893405

V souvislosti s vyhotovením zmíníme i možnost připojení odsávání. Extol Premium 8893405 disponuje vývody na pravé i levé straně. Jde o vývod (černý nástavec), na který lze připojit například hadici z průmyslového vysavače nebo odsávací zařízení či kapsa na prach. Praktický je ochranný sklopný trn, který v případě přerušení práce ochrání nože a rovněž dřevěnou plochu před poškozením.

Pro domácí kutilství

Extol Premium 8893405 je silným a kompaktním elektrickým hoblíkem, no je pravda, že 4,1 kg není zrovna málo. V rámci domácích prací si však Extol poradí s většinou úkolů. Samozřejmě nejde o nářadí určené pro řemeslnou či profesionální činnost. Navíc hoblovat možná i drážky a polodrážky až v rozsahu 0 – 8 mm. Bez větších problémů si díky drážkám poradíte i s hranami. Při práci někomu může vadit vyšší hmotnost – 4,1 kg.

Extol Premium 8893405 balení

Závěrečné hodnocení

Extol Premium 8893405 je standardním elektrickým hoblíkem s dostatečným výkonem pro domácí použití. Elektrický hoblík je vybaven elektromotorem s příkonem 1 000 W a dosahuje až 16 000 ot./min. Kromě vyšší hladiny vibrací je práce s hoblíkem velmi komfortní, ačkoli nižší hmotnost by nebyla na škodu – 4,1 kg je na kompaktní hoblík s ne právě nejkvalitnějších materiálů poměrně dost.

Šířka hoblovací plochy je 110 mm, což je pro hobby účely více než dostačující. Regulovat lze i hloubku úběru. Ten se nastavuje otočným regulátorem v přední části. Úběr nastavujete po 0,25 mm a maximálně lze ubírat 0 až 3 mm. Kromě hoblování lze dělat rovněž drážky i polodrážky s hloubkou v rozsahu 0 až 8 mm. Potěší i možnost připojení odsávání a to hned z obou stran. Při přerušení práce chrání hoblovací nože ochranný sklopný trn. Potenciálního zákazníka zaujme rovněž příznivá pořizovací cena. Nenáročného kutila tento elektrický hoblík – Extol Premium 8893405 rozhodně potěší.

Pozitíva

příznivá pořizovací cena
výkon
odvod na odsávání (obě strany)

Negatíva

méně odolné plasty
vyšší hmotnost
vyšší hladina vibrací


Autor recenze: Bc. Denis Ruščák
Datum publikace: 10.12.2020
Nejlepší hoblíky 2024 – recenze, test, srovnání

Nejlepší hoblíky 2024 – recenze, test, srovnání

Pokud patříte mezi domácí kutily, kteří rádi kutí s dřevem nebo jste řemeslníkem, který se prací se dřevem živí, určitě pro vás nářadí typu elektrický hoblík nebude neznámým pojmem. Někdo naopak zůstává věrný klasice a ruční hoblík považuje za ideální volbu, nicméně, elektrický hoblík práci v mnohém usnadňuje a zrychluje. Při výběru elektrického hoblíku na dřevo proto zvažte, jaký přínos pro... Přečíst článek


Přidat komentář