Graef SKS 12100 elektrický kráječ – recenze, zkušenosti

přesnost krájení
kvalitní materiály
sklon krájecí plochy
tichý a úsporný elektromotor
krájecí kotouč se zoubky

Hodnocení:
(75%)
Prohlédnout nejlepší nabídku

Pokud vás už omrzelo krájet v kuchyni potraviny ručně, elektrický kráječ Graef SKS 12100 vás této činnosti rád zbaví. S příkonem až 170 wattů a extrémně úsporným elektromotorem zvládne nakrájet maso, chléb, zeleninu, ovoce či uzeniny. Průměr krájecího kotouče je 170 mm a tloušťku řezu lze regulovat v rozmezí 0 – 20 mm.

Kvalitní výsledek krájení a plynulý chod zajišťuje kotouč s jemnými zoubky. Kráječe má velmi kompaktní rozměry. Sklon krájecí plochy má 15 stupňů, což umožňuje efektivnější a přesnější krájení tenkých plátků. Samozřejmostí je dětská pojistka a ochrana proti přehřátí. Konstrukce kráječe z kvalitní nerezové oceli a hliníku váží pouze 2,3 kg.

Elektrický kráječ Graef SKS 12100 si můžete zakoupit na ✅ webu Heureka.cz.

Kvalitní na dotyk

Kuchyňský pomocník Graef SKS 12100 je už na první pohled velmi solidné působící spotřebič. Potvrdilo se to i po samotném vybalení. Šedá barva je totiž kombinací kvalitní nerezové oceli a hliníku. Hliníková je právě opěrná deska a samotný vodič, na kterém je během krájení potravina položena.

Graef SKS 12100 recenze

Výrobce tak výrazně ušetřil na samotné hmotnosti zařízení. Mimo jiné je velmi dobře řešen i nářezový podnos ze skla. Ten je v zásadě samotnou platformou kráječe. Tím pádem je prostor pro krájené potraviny dostatečně velký. Samozřejmě, nelze ho odejmout, ale stačí ho jednoduše přetřít. Konstrukce je dobře řešena, protože drobky nebo nečistoty se nikde neudržují.

Precizní řez

O krájení se starají dva nejpodstatnější parametry. Tím prvním je samotná konstrukce kráječe. Podobně jako to vidět u profesionálních kráječů, sklon krájecí plochy je pod úhlem 15 stupňů. To má při krájení hned několik výhod. Potravina na samotném podavači lépe drží, není potřeba vyvíjet takový tlak a zároveň je krájení mnohem přesnější. Tloušťku řezu jednoduše nastavujete masivním otočným regulátorem v rozmezí 0 – 20 mm.

Ochranný kryt elektrického kráječe Graef SKS 12100

Druhým zásadním aspektem je krájecí kotouč. Ten má průměr 17 cm, což není nejvíce, ale nelze si stěžovat ani na malý průměr kotouče. Jeho krájecí hrana je však zoubkovaná, a tak si bez problémů poradí s masem, chlebem, zeleninou či sýry. Zoubky nejsou natolik velké, aby poškodily strukturu suroviny a zároveň při dostatečném výkonu zařízení nakrájí i odolnější potraviny.

Tichý provoz

Eco Power Motion je celý název elektromotoru, který má velmi úsporný chod. Výrobce udává, že jeho spotřeba se pohybuje na úrovni 45 wattů a pouze při maximálním záběru je to zmíněných 170 wattů. Motor je pod plastový krytem, ​​což je zřejmě jediná plastová část tohoto kráječe.

Graef SKS 12100 bezpečnostní prvky

Kromě toho je elektromotor velmi tichý. Graef SKS 12100 má velmi kompaktní konstrukci a zároveň nízkou hmotnost pouze 2,3 kg. Kvalita materiálů je přitom na velmi dobré úrovni. O bezpečnost se bát nemusíte, protože je zde tepelná pojistka a rovněž vodič je vybaven krytem, ​​který zabraňuje přímému kontaktu s ostrým krájecího kotouče.

Závěrečné hodnocení

Německá kvalita značky Graef je v případě modelu SKS 12100 skutečně přítomna. Kvalita se odrazila na samotných materiálech. Konstrukce z nerezové oceli, hliníku a odolného plastu, který překrývá výkonný elektromotor je toho důkazem. Příkon 170 wattů využívá elektrický kráječ jen při maximálním zatížení. Za jiných okolností je velmi úsporný a dosahuje příkon pouze 45 wattů a motor je velmi úsporný.

Sklon krájecí plochy umožňuje přesnější krájení a rovněž oceníte samotný komfort krájení. V našem testu si poradil s chlebem, masem i zeleninou. Protiskluzové nožičky a skleněná platforma působí velmi moderně a esteticky. Krájecí kotouč má průměr 170 mm a tloušťku lze jednoduše regulovat od 0 do 20 mm. Elektrický kráječ je velmi stabilní a kompaktní. Dětská pojistka či tepelná ochrana proti přehřátí jsou ve výbavě také. Menší nevýhodou je však vyšší cena, která může od koupě odradit.

Pozitíva

přesnost krájení
kvalitní materiály
sklon krájecí plochy
tichý a úsporný elektromotor
krájecí kotouč se zoubky

Negatíva

vyšší cena


Autor recenze: Bc. Denis Ruščák
Datum publikace: 02.08.2020
Nejlepší elektrické kráječe 2024 – recenze, test, srovnání

Nejlepší elektrické kráječe 2024 – recenze, test, srovnání

Ačkoli elektrický kuchyňský kráječ není dosud v domácnostech samozřejmostí, stává se stále více oblíbeným kuchyňským spotřebičem. Tento praktický pomocník ušetří množství času, ušetří energii a nejednou možná i vaše zdraví. Krájení za pomoci elektrického kráječe je jednoduché, rychlé a precizní. Pokud patříte mezi lidi, kteří rádi vaří a v kuchyni tráví spoustu času, usnadnit si... Přečíst článek


Přidat komentář