ETA 1094 90000 elektrický kráječ – recenze, zkušenosti

kompaktnost
kvalitní zoubkovaný nůž
jednoduchá údržba

Hodnocení:
(77.8%)
Prohlédnout nejlepší nabídku

Elektrický kráječ vhodný ke krájení pečiva, ovoce, sýrů či salámy. Nastavitelná tloušťka řezu od 0 do 20 mm. Průměr krájecího nože značky Solingen s vroubkovanou čepelí je 170 mm. Konstrukce je z plastu. Kráječe se snadno udržuje díky vyjímatelnému krájecímu noži z nerezu.

Příkon motoru je 120 wattů. Stabilitu a bezpečnost při krájení zajišťují protiskluzové nožičky, tepelná i dětská pojistka. Plastový podavač je rozebíratelný. Kráječ je tak velmi kompaktní. Samotná konstrukce spolu s nožem váží pouhých 2,2 kg.

Elektrický kráječ ETA 1094.90000 si můžete pohodlně zakoupit na ✅ webu Heureka.cz.

Kompaktní do kuchyně

Svými hranatými tvary nepůsobí ETA 1094.9000 právě moderním dojmem. Také bílá barva v kombinaci se šedými ovladači nepatří mezi to nejmodernější a tedy designové ceny v rámci kuchyňských spotřebičů ETA získávat nebude. Kromě toho, že vám pomůže nakrájet nespočet potravin, však v kuchyni nezabere tolik místa a snadno jej uskladníte.

ETA 1094.90000 recenze

Samotný plastový podavač je totiž rozebíratelný. Ušetříte tak tím množství místa, co to do šířky. Aby toho nebylo málo, extrémně jednoduše se demontuje i krájecí kotouč, který můžete jednoduše umýt a skladovat samostatně. Pokud tedy neplánujete používat kráječ denně a vytáhnete ho jen když bude třeba, v kuchyňské lince až tolik místa nezabere.

Schopnosti

Při práci s elektrickým kráječem je především třeba si všímat výsledek krájení. V případě kráječe ETA 1094 90000 nutno podotknout, že velkou část práce odvede kvalitní zoubkovaný nůž německé kvality Solingen. Samozřejmě, o výkon se stará ne zrovna tichý elektromotor s příkonem 120 wattů. Krájení pečiva, salámů, ovoce či zeleniny nedělá žádný výrazný problém.

Regulace tloušťky řezu je možná v rozmezí 0 – 20 mm. Přesnost krájení však již není na tak vysoké úrovni. Provedené je to i sklonem kráječe. Průměr kotouče má 17 cm a bez problémů si poradí i s odolnějšími surovinami, ale krájení na stejné plátky to tak úplně není. Samozřejmě, ne vždy je třeba být na milimetr přesný. Kráječ je vybaven i bezpečnostním spínačem a dobrá je i stabilita díky protiskluzovým nožičkám přístroje.

Elektrický kráječ ETA 1094 90000

Plastové provedení

Pokud se podíváme na elektrický kráječ jako na celek, musíme konstatovat, že za celoplastové vyhotovení nelze hovořit o skvělém poměru ceny a kvality. Používání je komfortní, motor o něco více hlučný, ale tím, že je zařízení rozebíratelné a plast přece jen není takovým trvanlivým materiálem, třeba vzít v úvahu cenu. Výrobce mohl alespoň samotnou platformu vyhotovit z nerezové oceli nebo slitiny. Přestože by přibylo pár kilogramů navíc.

Recenze a zkušenosti s elektrickým kráječem ETA 1094 90000

Závěrečné hodnocení

Kuchyňský elektrický kráječ ETA 1094 9000 není zrovna moderně působícím spotřebičem. Hranaté tvary a celoplastové provedení na první dojem nepůsobí příliš vysokou kvalitou. Potěší však kompaktnost. Odnímatelný nůž i rozebíratelný plastový podavač ušetří množství místa. Příkon 120 wattů v kombinaci s kvalitním nerezovým kotoučem Solingen odvádějí při krájení dobrou práci a ani při testování nemůžeme mít výhrady.

Bezpečnostní spínač i tepelná pojistka se starají o bezpečnost. Stabilita je zajištěna díky protiskluzovým nožičkám. ETA umožňuje nastavení tloušťky řezu od 0 do 20 mm a i když není krájení nejpřesnější, účel rozhodně splní. Údržba je jednoduchá. Vzhledem ke kvalitě materiálů a ceně možná nejde o vítěze v poměru ceny a kvality. V našem testu si nás ETA příliš nezískala a v dané nebo o něco vyšší cenové relaci se můžete poohlédnout i po konkurenci.

Pozitíva

kompaktnost
kvalitní zoubkovaný nůž
jednoduchá údržba

Negatíva

vyšší hlučnost
plastové provedení


Autor recenze: Bc. Denis Ruščák
Datum publikace: 03.09.2020
Nejlepší elektrické kráječe 2024 – recenze, test, srovnání

Nejlepší elektrické kráječe 2024 – recenze, test, srovnání

Ačkoli elektrický kuchyňský kráječ není dosud v domácnostech samozřejmostí, stává se stále více oblíbeným kuchyňským spotřebičem. Tento praktický pomocník ušetří množství času, ušetří energii a nejednou možná i vaše zdraví. Krájení za pomoci elektrického kráječe je jednoduché, rychlé a precizní. Pokud patříte mezi lidi, kteří rádi vaří a v kuchyni tráví spoustu času, usnadnit si... Přečíst článek


Přidat komentář