ETA Calderon II 1134 90010 parní hrnec – recenze, zkušenosti

velký objem
každou nádob je možné předělit na 2 samostatné části
6 přednastavených programů
přehledný LCD displej
externí doplňování vody během vaření
rychlé nahřívání vody a generování páry
funkce automatického vypnutí
funkce udržování teploty hotového pokrmu
99 min. časovač
duální zóny vaření
kompaktní rozměry po složení
nádobka na vaření rýže a nástavce na vajíčka

Hodnocení:
(78.2%)
Prohlédnout nejlepší nabídku

Parní hrnec ETA Calderon II patří do kategorie pokrokových kuchyňských spotřebičů, které jídlo nejenže uvaří rychle a zdravě, ale i velmi jednoduše. Hrnec ETA je vybaven mnoha praktickými funkcemi, mezi které patří až 99 min. časovač, funkce automatického vypnutí a udržování teploty uvařeného pokrmu během 20 min. nebo 6 přednastavených programů.

Zařízení se skládá z elektrické základny, na které se nachází velký LCD displej a 2 objemných nádob se samostatnými zónami vaření. Ty můžete navíc předělit na další 2 oddělené části. Součástí parního hrnce ETA Calderon II je integrovaná okapová miska, zásobník na vodu, který lze doplňovat i v průběhu vaření a speciální nádoba na vaření rýže.

Technické parametry: celkový objem = 11 l, počet nádob = 2, příkon = 1 800 W, časovač = 99 min., délka napájecího kabelu = 1 m, materiál = plast

Parní hrnec s řadou praktických funkcí ETA Calderon II 1134 90010 je dostupný na ✅ webu Heureka.cz.

Investice, která se vyplatí

Parní hrnec ETA Calderon II není nejlevnější, po odhalení jeho schopností a možností se nám však jeho cena přestala zdát až tak nehorázné vysoká. S naprosto čistým svědomím totiž můžeme říci, že tento spotřebič disponuje téměř všemi funkcemi, které přípravu jídla v parním hrnci nesmírně usnadňují a zefektivňují.

Pozoruhodný je zejména jeho objem, který představuje až 11 l. Ano, je pravda, že součástí parního hrnce jsou pouze 2 samostatné nádoby, ovšem pozor, každou z nich lze předělit na další 2 samostatné části. Ve výsledném efektu tedy máte k dispozici až 4 oddělené přihrádky. ETA Calderon II díky tomu mohou využívat mnohočetné, ale i méně početné rodiny.

ETA Calderon II 1134 90010 recenze

Za zmínku stojí také integrované držáky na vajíčka a nádoba na vaření rýže či přípravu polévek, kompaktní rozměry po složení spotřebiče a možnost doplňování zásobníku na vodu v průběhu vaření. Díky vysokému výkonu 1 800 W parní hrnec vodu ohřeje extrémně rychle. Přesněji, horká pára začne generovat již v průběhu 30 s. Z negativ musíme vypíchnout docela krátký napájecí kabel, který má pouze 1 m a zmíněnou vysokou spotřebu.

Přesné ovládání, které může poplést hlavu

Ovládání parního hrnce ETA Calderon II je velmi přesné, i když trošku komplikované. Na jeho přední straně najdete poměrně velký LCD displej a ovládací panel s několika tlačítky. Hlavním vypínačem zařízení zapnete a vypnete a tlačítkem START/PAUSE můžete právě probíhající program kdykoliv pozastavit a znovu spustit.

MENU L a MENU P slouží k zvolení jednoho ze 6 přednastavených programů pro každou z nádob. Na výběr máte režimy: "zelenina" (20 min.), "maso" (30 min.), "kuře" (35 min.), "ryby" (15 min.), "rýže" (40 min.) a "vajíčka" (20 min.). Pokud by vám nevyhovovala ani 1 z těchto možností, můžete využít manuální časovač, který lze nastavit po 1 minutě, a to od 1 do 99 min.

Parní hriniec ETA Calderon II 1134 90010

Vskutku výjimečnou je funkce 2 samostatných zón vaření. V praxi jde o to, že čas přípravy pokrmu nebo některý z přednastavených režimů můžete nastavit individuálně pro spodní a individuálně pro vrchní nádobu. Tato možnost vaření podstatně usnadňuje, protože najednou připravíte jemnou zeleninu i tuhé maso, aniž byste je museli kontrolovat a průběžně odebírat či překládat nádoby.

Automatické vypnutí je při výše zmíněných funkcích samozřejmostí. Dojde k němu v 2 případech, a to tehdy, když uplyne vámi nastavený čas nebo tehdy, když v průběhu 60 min. neproběhne žádná "operace", jinak řečeno, když na hrnec zapomenete. Funkci udržování servírovací teploty nepochybně oceňujeme, bohužel, můžete si ji nastavit maximálně na 20 min.

Bezpečná a praktická příprava jídla

Jakýkoliv parní hrnec přípravu jídla zásadně usnadňuje a dělá zdravější. Množství kontrolek a bezpečnostní pojistky však do vaší kuchyně přinesou klid a pocit bezpečí. Parní hrnec ETA Calderon II je v tomto směru skutečnou výhrou. Zvukové kontrolky vás upozorní na jeho zapojení do sítě i následné zapnutí pomocí tlačítka ON, ukončení příslušného režimu, ukončení režimu na udržování teploty a automatické vypnutí.

ETA Calderon II 1134 90010 nádoba na rýži

Za zvukovými nezaostávají ani optické indikátory na LCD displeji. Blikající symbol hrnce vás vyrozumí o tom, zda parní hrnec aktuálně generuje horkou páru nebo je její generace pozastavena, případně zcela vypnuta. Kontrolka s 2 kapkami se zapne, když je třeba do zásobníku dolít vodu a symbol několika kapek začne blikat ve chvíli, kdy je nezbytné zařízení odvápnit.

Zkušenosti a recenze

Popravdě, na parní hrnec ETA Calderon jsme nenašli příliš mnoho recenzí. Mezi těmi, na které jsme narazili, jsme však nenašli ani jedno křivé slovo. Zákazníci si pochvalují rychlé nahřívání vody a následnou generaci páry, kompaktní rozměry po složení a možnost nastavení 2 rozdílných časů pro každou z nádob.

Recenze a zkušenosti s parním hrncem ETA Calderon II 1134 90010

Pozitíva

velký objem
každou nádob je možné předělit na 2 samostatné části
6 přednastavených programů
přehledný LCD displej
externí doplňování vody během vaření
rychlé nahřívání vody a generování páry
funkce automatického vypnutí
funkce udržování teploty hotového pokrmu
99 min. časovač
duální zóny vaření
kompaktní rozměry po složení
nádobka na vaření rýže a nástavce na vajíčka

Negatíva

vysoká cena
vyšší spotřeba energie
krátký napájecí kabel


Autor recenze: Viktória Hartmannová
Datum publikace: 04.12.2020
Nejlepší parní hrnce 2024 – recenze, test, srovnání, zkušenosti

Nejlepší parní hrnce 2024 – recenze, test, srovnání, zkušenosti

Vaření v páře je trendem současnosti. Uvědomují si to i výrobci a již téměř každý výrobce domácích spotřebičů zařadil do své nabídky i parní hrnce. Výsledkem je široká nabídka na trhu, která ale v sobě skrývá kvalitní výrobky ale i levné zmetky. Abychom vám pomohli s výběrem, sestavili jsme žebříček nejlepších parních hrnců dostupných na slovenském trhu. Žebříček odráží recenze a testy... Přečíst článek


Přidat komentář