Leifheit Regulus PowerVac 11926 tyčový vysavač – recenze, zkušenosti

rychlé nabíjení
kombinace 2v1
příslušenství
příznivá cena

Hodnocení:
(75%)
Prohlédnout nejlepší nabídku

Jeden z nejprodávanějších tyčových vysavačů na trhu. Vysavač je kombinací podlahového a ručního vysavače s funkcí 2v1. Poháněn je akumulátorem s napětím 20 V. Nabízí volbu dvou režimů Turobo a Eco. Doba provozu je při ECO režimu 40 minut. Čas nabíjení přibližně 3,5 hodiny.

Objem sběrné nádoby vysavače je 0,45 litru. Hubice je vybavena dokonce LED osvětlením. Hubice obsahuje rotující kartáč, který sklízí nečistoty z podlahy či koberců a nasává za pomoci cyklonové technologie. Ruční vysavač se jednoduše odpojuje, přičemž lze použít různé nástavce, které výrobce dodává.

Technické parametry: Typ vysavače: akumulátorový; Funkce 2v1: ano; Typ akumulátoru: Li-Ion; Napětí baterie: 20 V; Doba užívání: 40 minut; Typ filtrace: cyklónová + omyvatelný filtr; Objem nádoby na odpad: 0,45 l; Hmotnost: 3,0 kg; Vhodný pro alergiky: ne

Tyčový vysavač 2v1 Leifheit Regulus PowerVac 11926 je dostupný na ✅ webu Heureka.cz.

Ohromující výkon nečekejte

Mnohé akumulátorové vysavače se klasickým podlahovým s elektrickým napájením výkonem nemohou rovnat. Jsou však vysavače na baterii, které svým výkonem v domácnosti zcela postačují. Nicméně, v tomto případě to tak není. Li-Ion akumulátor s napětím 20 V dokáže vysavači dodat dostatek energie, ale sací výkon je oproti konkurenci menší.

Leifheit Regulus PowerVac 11926 recenze

V ekologickém módu vydrží vysavač 40 minut, což je v pořádku, ale koberce, jakož i větší nečistoty jsou značným problémem. Paradoxně, rotující kartáče dobře sklízejí psí chlupy či vlasy. Při vyšším výkonu je vysávání lepší, ale doba provozu se zkrátí zhruba na 15 minut.

Vždy po ruce

To Leifheit opravdu je, protože právě odnímatelný ruční vysavač je velkým pozitivem. Ten můžete používat až se třemi různými nástavci. Nástavec na štěrbiny, nástavec na nábytek nebo nástavec na strop, pavučiny a pod. Ruční vysavač váží pouze 1,3 kg.

Bezsáčková cyklónová technologie nečistoty sklízí do nádoby o objemu 0,45 litru, což také není nejvíce. Klasický tyčový vysavač disponuje hubicí s otočnými kartáči a šesti LED diodami. Při odstraňování nečistot prochází prach cyklónovou technologií a rovněž skrz omyvatelný filtr.

Skladný a kompaktní

Pokud by vám nevyhovovalo vysavač skladovat někde v rohu při zásuvce, klidně ho můžete jednoduše rozložit a umístit do skříně, aby ho vidět nebylo. Nízká hmotnost okolo 3 kg a kompaktní rozměry dělají vysavač velmi mobilním i během vysávání.

Tyčový vysavač Leifheit Regulus PowerVac 11926

Hubice je navíc vybavena kolečky, které se ladně pohybují po podlaze či dlažbě aniž by ji poškrábaly.

Má své "mouchy"

Kromě pro mě slabšího sacího výkonu je tu ještě jeden zásadní problém, který tah vysavače zhoršuje. Cyklónová technologie sice separuje prachové částice, ale ty se tak postupně zachycují na mikrofiltr. Ten se následně ucpává a zhoršuje tah vysavače. Filtr je omyvatelný, ale při více znečištěném povrchu ho prostě musíte čistit vícekrát.

Oproti ostatním vysavačům bych ho nenazval právě tichým. Na to, že jde o akumulátorový vysavač, se poměrně dost ozývá. Hlučnost na úrovni 78 dB se nezdá tak ohlušující, ale v praxi ho určitě uslyšíte více.

Zkušenosti a recenze

Svou vysokou prodejnost Leifheit Regulus PowerVac 11926 dosahuje především díky poměru ceny a kvality. Skutečně za tuto cenu v kategorii zřejmě nedostanete víc. Navíc pro běžnou údržbu je vysavač Leifheit spolehlivý. Ačkoli není zrovna ideální pro koberce a větší nečistoty, pro udržování čistoty v domácnosti postačí.

Recenze a zkušenosti s tyčovým vysavačem Leifheit Regulus PowerVac 11926

Ruční vysavač s nástavci si najde své uplatnění také. Vysavač jako takový má praktické rozměry a snadno se používá. LED diody na hubici vám posvítí pod postel či pod gauč a zapínání přímo na ergonomické rukojeti je také komfortní. Chybičkou je ucpávající se filtr při větším znečištění. O něco větší hluk zase není tak hrozivým atributem, který by vás měl od koupě odradit.

Pozitíva

rychlé nabíjení
kombinace 2v1
příslušenství
příznivá cena

Negatíva

slabší sací výkon
vyšší hlučnost
ucpávání filtru


Autor recenze: Mgr. Lucia Kunkelová
Datum publikace: 24.08.2020
Nejlepší tyčové vysavače 2024 – recenze, test, srovnání

Nejlepší tyčové vysavače 2024 – recenze, test, srovnání

Při řešení otázky, jaký vysavač si domů pořídit, padá volba většinou na klasický podlahový vysavač. Stále větší popularitu si však získává tyčový vysavač. Mnozí považují jeho konstrukci za praktičtější, vysávání je pohodlnější, lépe se s ním manipuluje a působí moderněji. Je tyčový vysavač vhodný i pro vás? Které jsou nejlepší tyčové vysavače na trhu? Podobně, jak je to s klasickými... Přečíst článek


Přidat komentář