ETA Pečenka 0133 90000 pečící pánev – recenze, zkušenosti

poklice s průzorem a ventilačními otvory
bezpečnostní pojistka
stojan v balení

Hodnocení:
(72.6%)
Prohlédnout nejlepší nabídku

Hrnec na pečení s netradičním čtvercovým tvarem. Díky tomu se příliš nehodí na polévky, pečení či dušení však zvládá skvěle. Vnitřní povrch je tvořen nepřilnavou teflonovou vrstvou, případné připáleniny však na něm zanechávají skvrny.

Topné těleso se nachází po obvodu poklice a má výkon 475 W, což je o něco méně, než mají konkurenční modely. Teplotu si nastavit nemůžete, zařízení se ovládá pouze vypínačem.

Výrobce do středu poklice umístil průzor, takže vidíte, co se s jídlem děje, aniž byste museli poklici sundavat. Hrnec je vybaven bezpečnostní pojistkou, která ohřev po odnětí pokličky vypne. Cena okolo 2 800 Kč patří mezi průměr, škoda však slabšího výkonu.

Parametry: příkon: 475 W; ohřev: vrchní; objem: 4,3 l; povrchová úprava: teflon; regulace teploty: ne; rozměry (š × v × h): 45 × 17,5 × 35 cm; hmotnost: 2,5 kg

Remosku ETA Pečenka 0133 90000 si můžete zakoupit na ✅  webu Heureka.cz.

Netradičně hranatý

Elektrický hrnec ETA Pečenka přichází s netradičně hranatým čtvercovým tvarem. Polévky, marmelády apod. pokrmy se vám v něm nebudou míchat jednoduše, no pečení, dušení a vaření zvládá bez problémů.

ETA Pečenka 0133 90000 recenze

Hrnec má půdorys 28 x 28 cm, ale výška 11 cm se nám zdála být trochu malá. Větší drůbež tedy budete muset před pečením naporcovat. Povrch je ošetřen vrstvou z teflonu, takže při používání si budete muset dát pozor, abyste ho nepoškrábali. Připálené jídlo na něm zanechalo skvrny, které se nám nedařilo vyčistit.

K napájení slouží 1,5 m dlouhý a napevno zabudovaný kabel s textilním opletením, který odolá i vyšším teplotám.

O 100 W méně

Výrobce musíme pochválit za šikovné řešení ohřevu. Topné těleso je sice zabudované v poklici, avšak po jeho obvodu. Do středu poklice tak mohli konstruktéři zabudovat průzor, pomocí kterého ihned vidíte, co se v hrnci děje i bez odebrání poklice (zachová se tak teplota uvnitř).

ETA Pečenka má výkon ohřevu 475 W, což je o cca 100 W méně, než je běžné u konkurenčních modelů. V praxi to je občas citelné a některé objemné pokrmy (např. kuře) jsme museli péct o něco déle, než v jiných remoskách.

Nastavitelný termostat jsme na hrnci nenašli, museli jsme se tedy obejít bez regulace teploty. Jediným ovládacím prvkem je mechanický vypínač se světelnou signalizací zapnutí.

Na bezpečnost výrobce nezapomněl

Aby se hrnec při vaření nenatlakoval, vybavil výrobce pokličku ventilačními otvory.

Bezpečnost dále zvyšuje pojistka, která vypne ohřev, jakmile odeberete pokličku. Pojistka se nám zdála být dost citlivá a občas jsme si museli dát pozor, abychom pokličku nasadili přesně.

V balení jsme našli i stojánek, který hrnec tepelně izoluje od povrchu kuchyňské linky či stolu.

ETA Pečenka 0133 90000 poklice

Cenově patří mezi průměr

Pečící hrnec ETA Pečenka stojí kolem 2 800 Kč, což je podle nás přiměřená cena, škoda však nižšího výkonu. Výrobce se pyšní rozšířenou zárukou 5 let na topné těleso. Právě to je však součástka, která se kazit nezvykne – raději bychom tedy přivítali např. záruku na nepřilnavost povrchu.

Zkušenosti a recenze

Zkušenosti s Remoska značky ETA mají uživatelé většinou dobré. Zamlouvá se jim nízká spotřeba, skleněný průzor, snadné čištění i bezpečnostní pojistka. Mnohým se nezamlouvá povrchová úprava, teflon nepovažují za dobrou volbu, přivítali by i možnost regulace teploty.

Recenze a zkušenosti s remoskou ETA Pečenka 0133 90000

Pozitíva

poklice s průzorem a ventilačními otvory
bezpečnostní pojistka
stojan v balení

Negatíva

menší výkon
chybí regulátor teploty


Autor recenze: Michal Toma
Datum publikace: 13.05.2020
Nejlepší pečící pánve – remosky 2024 – recenze, test, srovnání

Nejlepší pečící pánve – remosky 2024 – recenze, test, srovnání

Možná i vy jste kdysi měli doma tzv. remosku. Šlo o elektrický hrnec s mohutnou kovovou poklicí, která byla vybavena topným tělesem. Remoska je původní obchodní název tohoto el. hrnce, tímto slovem však mnozí lidé označují všechny pečící hrnce, resp. pánve. Poradíme vám, jak si takové zařízení vybrat a představíme vám nejoblíbenější modely. Nejlepší pečící pánve ... Přečíst článek


Přidat komentář