Extol Craft 402114 aku šroubovák – recenze, zkušenosti

nízká cena
kompaktní rozměry
otočná rukojeť
příslušenství

Hodnocení:
(80%)
Prohlédnout nejlepší nabídku

Počet rychlostí: 1 | Max. točivý moment: 3 Nm | Kapacita akumulátoru: 1 300 mAh | Napětí akumulátoru: 3,6 V | Funkce příklepu: ne | Hmotnost: 0,43 kg

Akumulátorový šroubovák Extol Craft 402114 je primárně určen ke šroubování šroubů a matic. Elektromotor disponuje maximálním točivým momentem 3 Nm. Pro vrtání je tento výkon nedostatečný. Akumulátor má kapacitu 1 300 mAh. Disponuje i integrovaným LED světlem a možností zpětného chodu.

Značnou výhodou jsou kompaktní rozměry a ergonomická otočná rukojeť. Elektromotor vyprodukuje maximálně 200 ot./min. Doba nabíjení baterie je zhruba 4 hodiny. Hmotnost aku šroubováku je 0,45 kg. Sílu točivého momentu lze regulovat. Aku šroubovák disponuje rychloupínacím 1/4 šestihranem.

Aku šroubovák Extol Craft 402114 je za výbornou cenu dostupný v ✅ e-shopu Alza.cz.

Rychlá pomoc

Extol Craft 402114 není profesionálním nářadím. Už samotné parametry jej řadí do kategorie hobby a pokud tedy máte v plánu jít skládat nábytek nebo dotáhnout pár šroubů, právě zde se vám tento šroubovák může hodit. Extol Craft 402114 disponuje méně výkonným motorem, který dosahuje maximálně 200 ot./min. a maximální točivý moment pouze 3 Nm. Přes to všechno lze utahovací moment regulovat v sedmi úrovních.

Extol Craft 402114 recenze

Výhodou takového nižšího výkonu je, že i když je nastaven na maximum, nemusíte se bát, že byste odtrhly závit. Zpětný chod je přítomen. Pro upínání nástavců je zde 1/4 šestihran. Součástí balení je také několik hrotů, které v praxi běžně použijete.

Kvalita akumulátoru

Kapacita akumulátoru je 1 300 mAh. Že je to málo? Vůbec ne, stačí, když si přečtete odstavec výše a pochopíte, že pro takový méně výkonný motor je to doslova luxusní kapacita. V pracovní zátěži vydrží i více než hodinu, ale nabíjení následně potrvá i pět hodin. Výhodou však je, že pokud je i Li-ion akumulátor mimo provoz, ztrácí energii velmi pomalu, protože baterie má nízké napětí pouze 3,6 V. Akumulátor pohání také LED osvětlení, které je kupodivu extrémně zářivé. A přestože se v praxi uplatní velmi málo, tato funkce nechybí.

Aku šroubovák Extol Craft 402114 příslušenství

Cenový strop

I to je důvod, proč se do našeho testu dostal. Extol Craft 402114 je levný hobby nástroj, který nabízí adekvátní kvalitu za málo peněz. Samozřejmě, na trhu jsou i modely značky Parkside nebo jiných hobby značek, ale jsou řádově i o 750 Kč dražší a nenabídnou o nic lepší poměr kvality a ceny. Přestože výkon EXTOL není nic zázračné, svou kompaktností a jednoduchostí nabídne uživateli přesně to, co od aku šroubováku této kategorie očekává. Vrtací práce nejsou jeho doménou, ale obraz s ním zavěsit zvládnete.

Aku šroubovák Extol Craft 402114 světelné indikátory

Závěrečné hodnocení

Extol Craft 402114 je řešením pro ty, kteří se nechystají dělat z výběru aku šroubováku/vrtačky žádnou vědu a zároveň chtějí ještě ušetřit. Aku nářadí, jakým je Extol Craft 402114, nabídne sice maximální točivý moment pouze 3 Nm a pouhých 200 ot./min., Ale rozhodně své úkoly zvládne. Nechybí zpětný chod nebo dokonce LED osvětlení. Hmotnost pouze 0,45 kg jasně říká, že jde o kompaktního pomocníka do domácnosti.

1 300 mAh akumulátor je pro takový aku šroubovák ideální. V balení je pouze jeden, ale součástí balení je i několik šroubovacích hrotů – hlav. Akumulátor se sice dlouho nabíjí, 5 – 6 hodin, ale na druhé straně vydrží pracovat opravdu dlouho. Maximální točivý moment lze regulovat, ale protože motor nemá extrémní zátah, nemusíte se bát, že byste závit odtrhly i při maximálním výkonu. Extol Craft 402114 je rozumná volba za málo peněz pro nenáročné kutily.

Pozitíva

nízká cena
kompaktní rozměry
otočná rukojeť
příslušenství

Negatíva

dlouhé nabíjení baterie
slabý výkon
nevhodný pro vrtání


Autor recenze: Bc. Denis Ruščák
Datum publikace: 25.08.2020
Nejlepší aku šroubováky 2024 – recenze, test, srovnání

Nejlepší aku šroubováky 2024 – recenze, test, srovnání

Akumulátorové šroubováky jsou na trhu velmi oblíbeným nářadím a v dílně žádného pořádného, ​​ale i příležitostného mistra by šroubovák chybět neměl. Akumulátor jako zdroj energie má při práci řadu výhod. Před koupí byste si však měli udělat průzkum a zjistit si, jaké parametry si je třeba všímat. Zároveň musíte zvážit, pro jaký účel budete šroubovák pravidelně či méně pravidelně využívat.... Přečíst článek


Přidat komentář