Tefal VC 140131 parní hrnec – recenze, zkušenosti

přijatelná cena
možnost zvětšit objem nádoby
dolévání vody bez nutnosti rozebírání zařízení
časovač s automatickým vypnutím
integrované držáky na vajíčka
nádoba na vaření rýže
světelný indikátor zapnutí
celkem nízká spotřeba
vhodné do myčky

Hodnocení:
(80%)
Prohlédnout nejlepší nabídku

Parní hrnec Tefal VC už na první pohled zaujme svým netradičním designem, který se odráží na jeho praktické stránce. 1 velkou nádobu totiž můžete předělit pomocí 2 roštů nebo ji využívat vcelku. Integrovaný zásobník na vodu se dá pohodlně doplnit i během přípravy pokrmu. Celkový objem hrnce představuje 6 l, disponuje časovačem s automatickým vypnutím a světelným indikátorem zapnutí. Součástí dodávky je nástavec na vaření rýže a integrované držáky na přípravu vajíček.

Technické parametry: celkový objem = 6 l, počet nádob = 2, hmotnost = 2,5 kg, příkon = 900 W, materiál = plast, časovač = 60 min.

Parní hrnec Tefal VC140131 si můžete pohodlně zakoupit na ✅ webu Heureka.cz.

Trochu krkolomný parní hrnec s až příliš jednoduchým ovládáním

Parní hrnce s rošty, které slouží k předělení nádoby na vaření, nejsou zcela běžné. Toto řešení přitom nemůžeme ohodnotit jednoznačně. Pro někoho může být možnost zvětšení objemu nádoby neskutečnou výhodou, někoho však může komplikované skládání a rozkládání zařízení pořádně otrávit. Fakt, že při vaření velkého množství brambor, masa či zeleniny, nemusíte nic rozdělovat do samostatných nádob, je však určitě plusem.

Tefal VC140131 recenze

Ovládání Tefal VC je opravdu jednoduché. Nejprve naplníte zásobník na vodu, hrnec zapojíte do elektrické zásuvky, pomocí časovače si nastavíte příslušný čas (1 až 60 min.) a ve chvíli, kdy se rozsvítí oranžová kontrolka, se vaše jídlo začne vařit v páře. Na spotřebiči bohužel nenajdete žádné přednastavené programy, displej, bezpečnostní pojistky a ani žádné pokrokové funkce, například udržování teploty. Z pozitiv musíme vypíchnout také to, že zásobník na vodu s kontrolní ryskou můžete bez jakýchkoliv komplikací doplňovat i během vaření.

Kompaktní, praktický, ale trochu malý

Díky tomu, že nádobu předělíte odnímatelnými rošty, je hrnec Tefal VC velmi skladný. Doslova a do písmene, po dovaření a umytí, které lze zrealizovat v myčce, jednotlivé části nádoby naskládáte přímo na elektrickou základnu a poklop položíte na ně. Spotřebič vám tedy zabere velmi málo místa.

Menší objem, který představuje 6 l, jsme při našem hodnocení sice zařadili mezi mínusy, pokud ovšem vaříte pouze pro 2 – 3 lidi, jde spíše o pozitivum. Jinak řečeno, parní hrnec od Tefal doporučujeme pouze párům nebo rodinám s 1 dítětem. Oběd pro 6 lidí v něm, jednoduše, nepřipravíte.

Parní hrnec Tefal VC 140131

Zklamáním, které můžeme za mínus označit bez výčitek svědomí, je nádobka na rýži. Je sice hezké, že ji dostanete spolu se spotřebičem, její objem je však tak malý, že v ní nepřipravíte více než 1 XL nebo 2 S porce rýže. Naopak, za plus považujeme integrované držáky na vajíčka. A pokud vás zajímá ekonomická a ekologická stránka kuchyňských spotřebičů, tak Tefal VC se dá zařadit do pomyslné střední kategorie. Jeho spotřeba představuje 900 W, což není mnoho, v porovnání s jeho objemem však ani nejméně.

Zkušenosti a recenze

Mezi zákaznickými recenzemi jsme našli téměř pouze pozitivní reakce. Uživatelům se líbí nízká cena, snadná obsluha, kvalitní provedení, rychlé vaření, pěkný design a kompaktní rozměry po složení. K parametrům, které nejsou hodnoceny kladně, patří malá nádobka na rýži a náročnější údržba.

Recenze a zkušenosti s parním hrncem Tefal VC140131

Pozitíva

přijatelná cena
možnost zvětšit objem nádoby
dolévání vody bez nutnosti rozebírání zařízení
časovač s automatickým vypnutím
integrované držáky na vajíčka
nádoba na vaření rýže
světelný indikátor zapnutí
celkem nízká spotřeba
vhodné do myčky

Negatíva

pouze 2 nádoby
pouze manuální ovládání
bez displeje
menší objem
malý objem nádobky na rýži


Autor recenze: Viktória Hartmannová
Datum publikace: 27.11.2019
Nejlepší parní hrnce 2024 – recenze, test, srovnání, zkušenosti

Nejlepší parní hrnce 2024 – recenze, test, srovnání, zkušenosti

Vaření v páře je trendem současnosti. Uvědomují si to i výrobci a již téměř každý výrobce domácích spotřebičů zařadil do své nabídky i parní hrnce. Výsledkem je široká nabídka na trhu, která ale v sobě skrývá kvalitní výrobky ale i levné zmetky. Abychom vám pomohli s výběrem, sestavili jsme žebříček nejlepších parních hrnců dostupných na slovenském trhu. Žebříček odráží recenze a testy... Přečíst článek


Přidat komentář