Recepty pro horkovzdušné fritézy Delimano, Klarstein a jiné

O tom, že si s horkovzdušnou fritézou snadno a bez tuku připravíte chutná jídla, už jistě víte. Za pomoci cirkulace horkého vzduchu si jídlo připravíte rovnoměrně a zachová si svou přirozenou chuť. Ať už máte chuť na domácí hranolky, řízek, kuře nebo muffiny, v horkovzdušné fritéze si je můžete snadno udělat.

Horkovzdušná fritéza recepty

Připravili jsme pro vás několik chutných receptů na slané i sladké pokrmy, chuťovky, přílohy, hlavní jídla i dezerty.

Nejlepší teplovzdušné fritézy

Názov Hodnotenie Detail
Tesla AirCook Q60 XL   ✔   NÁŠ TIPZobrazit produkt
Delimano Star   ✔   ZLATÁ STŘEDNÍ CESTAZobrazit produkt
Princess 182025   ✔   ZLATÁ STŘEDNÍ CESTAZobrazit produkt
Klarstein VitAir Turbo   ✔   DOBRÉ RECENZEZobrazit produkt
Tefal AH 960830   ✔   PRO NÁROČNÉZobrazit produkt
Tristar FR-6990   ✔   LIDOVÁ VOLBAZobrazit produkt

Recepty pro nejoblíbenější fritézu na trhu Delimano Air Fryer: ✅ Recepty v pdf

Domácí hranolky

Doba přípravy: 60 min.

Porce: 4

Ingredience: 500 g oloupaných brambor, sůl, lžíce oleje

Postup: Oloupané brambory nakrájejte na hranolky a ponořte je na 30 minut do vody. Pak je osušte papírovou utěrkou, vložte do mísy a promíchejte se lžící oleje (ČL nebo PL, podle chuti), aby byly všechny omaštěné rovnoměrně. Pokud si dáváte na hranolky nějaké koření, klidně ho můžete použít. Fritézu rozehřejte na 140 – 165 °C, hranolky vložte do fritovacího koše a zapékejte 5 až 8 minut. Pokud je chcete péct déle, nezapomeňte je každých 5 min. promíchat. Hranolky vyjměte a nechte je vychladnout. Zvyšte teplotu fritézy na 180 – 200 °C a fritujte dalších 10 až 15 min., dokud nejsou zlatohnědé. Po druhém smažení hranolky vyjměte a osolte.

Marinované kuřecí křidélka

Doba přípravy: 60 min.

Porce: 6

Ingredience: 1,5 kg kuřecích křidélek, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce sójové omáčky, 6 najemno nasekaných stroužků česneku, 1 chilli paprička (nejlépe Habanero), 1 PL Garam masala koření, 1 lžičku skořice, 1 lžičku kajenského pepře, 1 lžičku bílého pepře, 1 PL soli, 2 lžíce hnědého cukru, 1 PL čerstvého, najemno nasekaného tymiánu, 4 najemno nasekané jarní cibulky, 5 PL limetkové šťávy, půl hrnku octa z červeného vína

Marinované kuřecí křidélka

Postup: Všechny suroviny na marinádu smíchejte dohromady a naložte do ní křidélka. Nechte je marinovat 24 hod. a vložte na 14 až 16 min. do fritézy předehřáté na 200 °C.

Krevety v slaninovém kabátku

Doba přípravy: 35 min.

Porce: 4

Ingredience: 1/2 kg oloupaných a očištěných krevet, 1/2 kg slaniny (nebo šunky)

Postup: Každou krevetku obalte plátkem slaniny nebo šunky. Začněte od hlavy a končete při ocase. Obalené krevety vložte na 20 min. do chladničky. Do fritézy předehřáté na 200 °C vložte fritovací koš s krevetami. Fritujte 5 až 7 min., potom krevety nechte okapat na papírové utěrce.

Čedarovo-slaninové krokety

Doba přípravy: 50 min.

Porce: 6

Ingredience: 1/2 kg čedaru, 1/2 kg slaniny nebo šunky nakrájené na plátky, 2 lžíce olivového oleje, 1 šálek mouky, 2 vejce, 1/2 šálku strouhanky

Čedarovo-slaninové krokety

Postup: Čedar nakrájejte na stejné kousky (cca 2 x 4 cm) a každý kousek obalte 2 plátky slaniny/šunky. Obalený čedar vložte na 5 min. do mrazáku, aby ztuhnul, nenechte ho však zamrznout. Fritézu předehřejte na na 200 °C. Každý kousek sýra obalte v mouce, vejcích a nakonec ve strouhance smíchané s olejem. Trojobal dobře popritlačujte, aby se na sýru během fritování udržel. Obalené krokety vložte do fritovacího koše a fritujte dozlatova.

Masové kuličky

Doba přípravy: 60 min.

Porce: 30 – 35 kulek

Ingredience: 600 g mletého masa (např. jehněčí zkombinované s krůtím), 1 cibule, 1 stroužek česneku, 75 g strouhanky, 2 žloutky, 1/2 PL mletého zázvoru, 1/2 PL bílého pepře, 1/2 PL kardamomu, 1/2 PL skořice, 1/2 PL soli

Postup: Cibuli a česnek nakrájejte najemno a smíchejte s masem. Do mísy dejte žloutky, přidejte strouhanku, bylinky a koření a důkladně promíchejte. Z masa dělejte malé kuličky (cca 4 cm) a ve fritéze předehřáté na 180 °C je smažte 6 min.

Nejlepší teplovzdušné fritézy bez oleje 2024 – recenze, test, srovnání, zkušenosti

Nejlepší teplovzdušné fritézy bez oleje 2024 – recenze, test, srovnání, zkušenosti

Při pomyšlení na fritézu zřejmě mnohým lidem napadnou litry přepáleného oleje, smažených hranolků a mastných řízků. Zastánci zdravé stravy tedy rozhodně fritéze fandit nebudou. Určitě, tyto pokrmy nepatří mezi racionální stravu, ale dají se připravit i zdravějším způsobem. Dokonce ve fritéze, jak je to možné? To, že dnešní fritézy dokáží spalovat pouze litry oleje již neplatí.... Přečíst článek

Čipsy z červené řepy

Doba přípravy: 30 min.

Porce: 2

Ingredience: 2 středně velké červené řepy, olej, sůl, pepř podle chuti

Řepné čipsy

Postup: Omytou a oloupanou červenou řepu nakrájejte na tenké stejnoměrné plátky. Rozložte je na pečící papír, přikryjte dalším papírem a nechte stát 10 min., aby se absorbovala nadbytečná vlhkost. Potom červenou řepu osolte a ve fritéze předehřáté na 150 °C smažte 15 min. Nezapomeňte je každých 5 min. promíchat. Když budou mít čipsy křupavé okraje, avšak ještě měkký střed, nechte je vychladnout a následně smažte další 3 min. na teplotě 180 °C. Můžete ochutit čerstvě namletým pepřem.

Plněné žampiony

Doba přípravy: 20 min.

Porce: 4

Ingredience: 12 žampionů, 2 plátky veky nebo chleba, 1 najemno nasekaný stroužek česneku, 1 PL jemno nasekané petrželky, 1 PL olivového oleje, pepř, sůl

Postup: Fritézu předehřejte na 200 °C. Věku/chléb pokrájejte nadrobno a smíchejte s česnekem, petrželkou a kořením, smíchejte a přidejte olej. Žampiony zbavené nožiček naplňte směsí. Dejte do fritovacího koše a fritujte 10 min., dokud nebudou hřiby zlatavé.

Kuřecí stehna se zeleninovými chipsy

Chimichurri steak

Doba přípravy: 35 min.

Porce: 2

Ingredience: 500 g hovězí roštěnky, 1 šálek nadrobno nasekané petrželky, 1/4 šálku najemno nasekané máty, 2 PL najemno nasekaného oregana, 3 najemno nasekané stroužky česneku, 1 ČL červené papriky, 1 PL mletého římského kmínu, 1 PL kajenského pepře, 2 lžičky uzené sušené papriky, 2 lžičky soli, 1/4 lžičky pepře, 3/4 šálku olivového oleje, 3 PL octa z červeného vína

Chimichurri steak

Postup: Všechny suroviny na omáčku smíchejte a vložte do ní maso nakrájené na steaky. V lednici nechte marinovat 2 až 24 hod. Vyjměte je z chladničky 30 min. před pečením. Ve fritéze předehřáté na 200 °C pečte na medium 8 – 10 min.

Mexické hamburgery

Doba přípravy: neuvedeno

Porce: 2

Ingredience: 2 mleté ​​řízky, 2 housky, 1 rajče, 1/2 jarní cibulky, 1/2 PL koriandru, 1/2 PL limetkové šťávy, sůl, koření, cukr, 200 g guacamole, 1 zakysaná smetana, 25 g sladké kukuřice, čedar

Postup: Rajče a jarní cibulku nasekejte najemno a přidejte k nim nasekaný koriandr. V misce je smíchejte s limetkovou šťávou, pepřem, solí a špetkou cukru. Ve fritéze předehřáté na 180 °C smažte 6 – 8 min. Pečivo rozkrojte a na spodní část položte maso. Na něj dejte čedar, guacamole, kukuřici, rajčatovou salsu a kysanou smetanu. Podle chuti můžete přidat salát, cibuli, Jalapeno apod. Přikryjte horní polovinou a podávejte.

Vepřové řízky

Losos s koprovou omáčkou

Doba přípravy: 25 min.

Porce: 2

Ingredience: 2 filety z lososa, 2 lžíce olivového oleje, sůl, 1/2 šálku řeckého jogurtu, 1/2 šálku kysané smetany, 2 PL najemno nasekaného čerstvého kopru

Losos s koprovou omáčkou

Postup: Fritézu rozehřejte na 135 °C. Lososové filety pokapejte olivovým olejem a osolte. Ve fritéze pečte 15 – 17 min. V misce smíchejte jogurt, zakysanou smetanu, kopr a sůl. Servírujte spolu s lososem.

Treska s prosciuttem

Doba přípravy: 15 min.

Porce: 4

Ingredience: 4 filety tresky bez kůže, 8 plátků prosciutta, šťáva z 1 citronu, koření

Postup: Tresku opepřete (můžete přidat i bylinky na ryby) a pokapejte citronovou šťávou. Každou filetu obalte 2 plátky prosciutta. Ve fritéze předehřáté na 200 °C pečte 15 min. Ryba musí být pružná a maso se od sebe oddělovat.

Aljašská treska

Pečené kuře

Doba přípravy: 60 min.

Porce: 2 – 4

Ingredience: celé kuře (max. 1,5 kg), sůl, pepř, koření dle chuti

Pečené kuře

Postup: Kuře omyjte, osušte a posypte kořením. Vložte ho do fritovacího koše potřeného olejem na vaření směrem dolů. Ve fritéze předehřáté na 200 °C ho pečte 45 min. Otočte a smažte dalších 30 min.

Ovocné muffiny s čokoládou

Doba přípravy: 20 min.

Porce: 6 – 8

Ingredience: 75 g hladké mouky, 1 lžičku prášku do pečiva, 3 PL moučkového cukru, 1 malé vejce, 75 ml mléka, 50 ml rostlinného oleje, 75 g drobného ovoce, 50 g nasekané hořké čokolády

Postup: Olej, mléko a vejce smíchejte, přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a cukrem. Za stálého míchání přidejte kousky čokolády a ovoce. Těsto nalijte do ¾ do formiček na muffiny a ve fritéze vyhřáté na 180 °C pečte 20 min.

Povidlové buchty

Ananasový koláč

Doba přípravy: 20 – 25 min.

Porce: 2 – 4

Ingredience: 50 g mouky, 1 lžičku kypřícího prášku, 50 g + 1 PL cukru, 50 g margarínu nebo másla, 1 vejce, 1 lžičku vody, vanilková esence, ananas (konzervovaný nebo čerstvý), 4 – 6 třešní/višní

Ananasový koláč

Postup: Mouku, kypřící prášek, 50 g cukru a margarín smíchejte, dokud nevznikne lehké těsto. Kousky ananasu a třešně/višně uložte na dno nádoby a posypte lžící cukru. Na ovoce pomocí lžíce naneste těsto a rozetřete ho. Fritézu rozehřejte na 180 °C a zvolte režim Grill. Koláč pečte 20 min., dokud nezíská zlatohnědou barvu.

Banány v listovém těstě

Doba přípravy: 30 min.

Porce: 2 – 4

Ingredience: 1 balení listového těsta, středně velké zralé banány, hořká čokoláda

Postup: Listové těsto rozválejte a pokrájejte ho na menší kousky. Banány nakrájejte na kousky, uložte je na listové těsto a posypte kousky čokolády. Zabalte je tak, aby vznikla uzavřená taštička a při teplotě 200 °C smažte 10 min.

Hodnocení článku:
(86%)

Pulbikované dňa: 01.12.2020

Zobrazit kategorii:


Přidat komentář