Beko DIN 28430 myčka nádobí – recenze, zkušenosti

nízká spotřeba vody
rychlé mycí cykly
nízká hlučnost
kvalitní konstrukce
design

Hodnocení:
(76.4%)
Prohlédnout nejlepší nabídku

Typ myčky: vestavěný; Energetická třída: A+++; Počet programů: 8; Kapacita myčky: 14 souprav; Spotřeba vody: 9,5 l; Hlučnost: 44 dB; Hmotnost: - kg

Myčka Beko DIN 28430 od tureckého výrobce patří do energetické třídy A+++, což je zárukou ekonomického provozu. Nabízí až 8 programů, díky kterým vaše nádobí bude vždy čistý. Nechybí ani expresní program Quick and Clean, který trvá pouze 58 minut. Nerez působí velmi designově.

Samozřejmostí je senzor AquaStop v případě problémů s únikem vody. Do myčky se vejde až 14 sad nádobí. Devizou je i velmi tichý chod motoru. Nechybí ani barevný displej a krytý ovládací panel. Myčce však chybí dětská pojistka. Vychytávkou je promítání zbytkového času na podlahu.

Oslovila vás myčka nádobí Beko DIN 28430? Najdete ji na ✅  webu Heureka.cz.

Programy si jdou svůj standard

Mycí programy, kterými je myčka Beko DIN 28430 vybavená, si plní svou roli na jednotku. Samozřejmě, nejúspornějším, ale i velmi efektivním je program ECO, který sice trvá kolem 190 minut, ale poradí si i s velmi znečištěným nádobí.

Dále je zde program Glass Care určený pro skleněné nádobí. Pro lehce znečištěné nádobí je vhodný program Mini 30, který intenzivním mytím během 30 minut zbaví nádobí nečistot. Nejlákavějším programem, který jsme chtěli otestovat, byl program Quick & Shine, který netrvá ani hodinu a jde o nejrychlejší mycí cyklus. Výsledek? Překvapivě bezchybný.

Beko DIN 28430 recenze

Programy jsou také mimořádně šetrné a v návodu jsme objevili program InnerClean. Ten je určen pro údržbu samotného spotřebiče. Výrobce ho doporučuje spustit jednou za 1 až 2 měsíce. Jde o hloubkové čištění spotřebiče při vysoké teplotě. Myčka se spustí naprázdno a zhruba 120 min. je oplachována horkou vodou. Potěší i automatický program, který za pomoci senzorů detekuje množství nádobí a stav znečištění vody. Následně nastaví teplotu a čas mytí.

Obecně nás potěšilo i ovládání, které nebylo nijak komplikované. Přestože návod od výrobce Beko příliš chválit nemůžeme, protože překlad je poměrně nešťastný. Beko DIN 28430 umí například rozpoznat i fakt, kdy použijete mycí tabletu a kdy pro změnu prášek.

Dostatečný a flexibilní objem

Začneme zajímavostí, kterou nedisponuje množství myček. Přihrádka na příbory. Nic speciální, no aby bylo jasné, jen málokterá zásuvka na příbory má nad sebou vlastní mycí rameno. O čistotu příborů je tak zaručeně postaráno.

Otevřená myčka nádobí Beko DIN 28430

Dohromady pojme myčka nádobí Beko DIN 28430 až 14 sad nádobí. Kvalita košů a jejich flexibilita je velmi uspokojivá. Rotační tryska na mycím rameni AquaIntense je zárukou toho, že i skutečně odolná nečistota bude jednoduše odstraněna. I proto je program Mini 30 vhodný na čerstvě znečištěné nádobí. Právě při něm je práce mycího ramene nejintenzivnější.

System Acrobat zase umožňuje měnit výšku horního koše, což jen dokazuje flexibilitu vnitřního prostoru, který je z kvalitního nerezu.

Efektivní chod

Samozřejmě, nejrychleji programy nejsou zrovna nejšetrněji. Největší spotřebu mají programy Intense, Mini 30 a přirozeně i Quick & Shine (Clean). Jejich spotřeba pohodlně přesáhne i 12 – 15 litrů. Nejšetrnějším je ECO režim, který spotřebuje 9,5 litru vody při čase mytí zhruba 190 – 200 minut. Ve finále je však nádobí čisté a zároveň energetická třída A+++ není své pověsti nic dlužná.

Jedno nás však zamrzelo. U krátkých programů bylo nádobí přirozeně vlhčí. Funkce Steam Gloss nádobí suší horkou párou, problémem však je, že efektivita sušení ani zdaleka není taková jako efektivita mytí. Sušení je mírnou slabinou. Potěšit může alespoň tichý chod. Přestože jde o průměrný údaj 44 dB, frekvence hluku je velmi nízká. Stará se o to tichý invertorový motor Pro Smart se zárukou až na 10 let.

Funkce a bezpečnost

Odmysliac si programy, které jsme rozebrali výše, zaměřit se můžeme na funkce, které výrobce Beko a model Beko DIN 28430 nabízí. Odložený start potěší vždy stejně jako bezpečnostní prvek AquaStop, který je již samozřejmostí myček nádobí. Navíc je tu ještě i technologie Water Safe, která rovněž chrání před možným únikem vody z hadice.

Beko DIN 28430 světelná signalizace mytí

Zmíněné mycí ramena jsou rovněž dobrým vybavením. Indikace soli, leštidla, ale i schopnost rozeznat použití prášku, gelu nebo tablety all in one. Technologie Aqua Wash se stará o tlak vody, kterým dokáže nádobí zbavit i pořádně odolného znečištění. Funkcí, kterou si všimne každé oko, je schopnost promítat zbytkový čas přímo na podlahu. Jde o vychytávku, kterou postupně aplikuje množství výrobců.

Závěrečné hodnocení


Beko DIN 28430 je velmi rozumnou volbou při poměru ceny a kvality. Nejen co se týče dílenského zpracování, ale i efektivity mytí. Třeba přiznat, že kvalita sušení má své rezervy, ale nejde o nic tragické. Velmi praktické je uspořádání a manipulace s koši myčky. I proto myčka pojme až 14 sad nádobí.

Recenze a zkušenosti s myčkou nádobí Beko DIN 28430

Mezi funkcemi absentuje dětská pojistka, ale naštěstí ovládací panel s malým barevným LCD displejem je během mytí krytý. Navíc zbytkový čas je promítán paprskem světla přímo na podlahu. Bohatá je i programová výbava. V nabídce je až 8 programů, z nichž nás určitě zaujal standardní ECO režim s nízkou spotřebou pouhých 9,5 litru vody, ale i rychlý Quick & Shine program, který trvá 58 minut a je opravdu efektivní. Hlučnost je velmi nízká díky motoru, na který je záruka až 10 let. Komplexně tedy lze říci, že Beko DIN 28430 je skvělá volba za rozumnou cenu.

Pozitíva

nízká spotřeba vody
rychlé mycí cykly
nízká hlučnost
kvalitní konstrukce
design

Negatíva

horší sušení


Autor recenze: Bc. Denis Ruščák
Datum publikace: 31.05.2020
Nejlepší myčky nádobí 2024 – recenze, test, srovnání

Nejlepší myčky nádobí 2024 – recenze, test, srovnání

Testy myček nádobí, recenze a vaše hodnocení  –  to vše jsme sesbírali, pretriedili a vytvořili jsme seznam nejlepších myček, které jsou dostupné na našem trhu. Pokud potřebujete poradit s výběrem, věříme, že vám toto naše srovnání pomůže. Viz výsledek testu myček nádobí. Zároveň jsme pro vás připravili návod, na co se při výběru myčky zaměřit. Co je třeba při výběru zohlednit a jaké... Přečíst článek

Myčky nádobí Bosch, Beko nebo jinou. Jak vybrat nejlepší?

Myčky nádobí Bosch, Beko nebo jinou. Jak vybrat nejlepší?

V dnešní době je myčka už standard pro většinu domácností, protože mytí nádobí je velmi neoblíbená činnost a myčka tento problém hravě vyřeší.   Nádobí stačí jen vložit do myčky a po skončení procesu ho uklidit na své místo. Myčka také nabízí bonusy v podobě úspory času a... Přečíst článek

Jak správně používat myčku: ukládání nádobí, kam nalít leštidlo, jak použít sůl

Jak správně používat myčku: ukládání nádobí, kam nalít leštidlo, jak použít sůl

Myčka je v domácnosti obrovským pomocníkem. Šetří nejen vaši práci, ale i energii a vodu. Na to, aby myla správné, je třeba se seznámit s obsluhou myčky, jak správně uložit nádobí, kam patří hrnce, kam tablety a leštidlo. O tom a také o dalších tricích na myčku si řekneme v tomto... Přečíst článek

Výhody a nevýhody mytí nádobí v myčce

Výhody a nevýhody mytí nádobí v myčce

Nenajde se nikdo, kdo by neměl rád chutné jídlo. Příjemné posezení s rodinou či přáteli při dobrých pokrmech a nápojích však potom vystřídá nepříjemná činnost. Tou je mytí hromady špinavého nádobí. Naštěstí existuje skvělý pomocník, který tuto neoblíbenou práci vykoná za vás. Myčka... Přečíst článek

Jak vyčistit myčku nádobí Electrolux, Bosch, Beko: octem, kyselinou citrónovou nebo sodou?

Jak vyčistit myčku nádobí Electrolux, Bosch, Beko: octem, kyselinou citrónovou nebo sodou?

Přestože myčku nádobí používáte denně, na její čištění často zapomínáte. Přistoupíte k němu až tehdy, když myčka najednou nefunguje správně, nádobí již není tak čisté jako kdysi, případně ve chvíli, kdy začne nepříjemně zapáchat. Přiznejte se, kdy jste svoji myčku nádobí čistili naposledy?... Přečíst článek


Přidat komentář