Logitech G213 Gaming Prodigy 920-008093 – recenze, zkušenosti

dobrý poměr ceny a kvality
podsvícená a programovatelná
obsahuje multimediální tlačítka
nastavitelná výška
snadno ovladatelný a flexibilní software
voděodolná

Hodnocení:
(79.6%)
Prohlédnout nejlepší nabídku

Herní klávesnice Logitech G213 Gaming Prodigy je plně podsvícená, má programovatelné klávesy a obsahuje také multimediální tlačítka. Klávesy nevyužívají mechanické spínače, ale technologii Mech-Dome. Díky tomu jsou i přes poměrně vysoké citlivosti a rychlé odezvě tiché a pohodlné. Klávesnice obsahuje integrovanou plastovou opěrku na zápěstí, je připojována pomocí pevně vbudovan USB kabelu, váží 1 kg, využívá UK layout, a je voděodolná až do 60 ml tekutiny.

Technické parametry: Rozložení kláves = US, délka kabelu = 1,8 m, typ spínačů = Mech-Dome, anti-ghosting = ano, síla stlačení = 50 g, rozhraní = USB, podsvícení = ano, váha = 1kg

Logitech G213 Prodigy je herní klávesnice s velkým množstvím funkcí za přijatelnou cenu. Má plné LED RGB podsvícení s 5 samostatnými světelnými zónami, obsahuje speciální ovládací prvky a je programovatelná přes jednoduchý flexibilní software.

Klávesnice nevyužívá mechanické spínače, ale membránové přepínače s technologií Logitech Mech-Dome, která je jakoby přeprogramovala na hraní her. Díky tomu mají klávesy poměrně vysokou citlivost a celkem rychlou zpětnou odezvu. Jsou vysoké, tiché a vzdálenosti mezi nimi jsou 4 mm.

Herní klávesnici Logitech G213 Gaming Prodigy 920-008093 si můžete pohodlně zakoupit v ✅ e-shopu Alza.cz.

Ne zcela dokonalý design a provedení

Klávesnice je vyrobena z obyčejného plastu, proto se na první pohled neliší od levnějších kousků, což však není jejím hlavním mínusem. Rozložení, velikost a citlivost kláves je v pořádku. Problémem jsou její rozměry. Součástí klávesnice je plastová opěrka pod zápěstí, kterou není možné odpojit a její celková váha je až 1 kg. Pokud tedy na vašem stole nemáte už nyní dostatek místa, Logitech G213 Prodigy nemusí být tou nejlepší volbou. Mínusem je i napevno připevněn USB kabel, který není možné vyměnit.

Logitech G213 Prodigy Gaming Keyboard 920-008093 recenze

Abychom klávesnici Prodigy nekřivdili, je třeba říci, že má nastavitelnou výšku pomocí nožiček na její spodní straně a je voděodolná. Výrobce udává, že odolá až 60 ml tekutiny, což není málo. Praktické testy, do kterých se pustilo několik odvážlivců na YouTube, ukazují, že je to opravdu tak. Pokud by k jejímu polití opravdu došlo, je určitě dobré ji odpojit od počítače a nechat pořádně přesušit.

Software a osvětlení na míru

Klávesnice je plně podsvícená, LED světélko se nachází pod každou klávesou, ale i přesto je o něco slabší. Platí to však pouze tehdy, pokud klávesnici Logitech G213 porovnáváme s mnohem dražšími kousky. Pomocí softwaru Logitech Gaming si můžete osvětlení naprogramovat podle vlastních představ, i když možností není ve srovnání s pokrokovejšími herními klávesnicemi příliš mnoho. Pokud používáte i jiné Logitech zařízení, podsvícení lze klasicky synchronizovat.

Herní klávesnice Logitech G213 Prodigy Gsaming Keyboard 920-008093

Při softwaru Logitech Gaming se ještě na chvilku pozastavíme. I přesto, že není srovnatelný s některými výkonnějšími softwary, má velmi jednoduché ovládání a dostačující funkce pro většinu hráčů.

Neohromí, ale ani nezklame

Logitech G213 určitě nemůžeme označit za tu nejlepší herní klávesnici na světě. Technologie Mech-Dome je ve srovnání s klasickou mechanickou klávesnicí o něco méně citlivá a má pomalejší odezvu. Na druhé straně je pohodlná, má dlouhou životnost a kromě hraní her se na ní dá i docela dobře psát. Pokud ji tedy porovnáme s jinými modely v podobné cenové relaci, nepochybně překoná očekávání a při hraní vás určitě nezklame.

Recenze a zkušenosti

Zákazníci si pochvalují hlavně kvalitní, i když o něco slabší podsvícení, přítomnost multimediálních tlačítek, tichý chod i přiměřeně vysokou citlivost jednotlivých kláves a také dobrý poměr ceny a kvality. Mezi negativy narazíte nejčastěji na neodnímatelnou plastovou opěrku, pouze jedno tlačítko pro ovládání podsvícení, které mě navíc jen funkci ON/OFF, jednu úroveň jasu a ne zcela logické rozložení kláves.

Recenze a zkušenosti s herní klávesnicí Logitech G213 Prodigy Gsaming Keyboard 920-008093

Pozitíva

dobrý poměr ceny a kvality
podsvícená a programovatelná
obsahuje multimediální tlačítka
nastavitelná výška
snadno ovladatelný a flexibilní software
voděodolná

Negatíva

jedna úroveň jasu
větší rozměry
neodnímatelná podložka na zápěstí a USB kabel
menší citlivost kláves oproti dražšími klávesnicím


Autor recenze: Viktória Hartmannová
Datum publikace: 05.08.2020
Nejlepší klávesnice 2024 – recenze, test, srovnání

Nejlepší klávesnice 2024 – recenze, test, srovnání

Pokud počítač využíváte jen občasně nebo na běžné činnosti, jako je postování příspěvků na Facebook či Googlení, klávesnice pro vás není životně důležitá. Dnes však stále více lidí využívá počítač hlavně kvůli práci, no a v takovém případě ťukáním nepochybně strávíte i několik hodin denně . Co si všímat při koupi klávesnice? Není toho málo, nad jejím výběrem je však určitě dobré... Přečíst článek


Přidat komentář