Domácí pekárny

Připravit si čerstvý chléb kdykoli budete chtít je díky domácím pekárnám již velmi jednoduché. Ceny domácích pekáren stále klesají a kvalitativne se stále zlepšují. Vyberte si model podle vašich požadavků a dopřejte si zdravé pečivo každký den. Doporučit vám můžeme hlavně pekárny Tefal a Eta.

Jak vybrat domácí pekárnu

Pokud se už rozhodnete pro nákup pekárny do domácnosti, tak zvažte, jak často ji budete používat, jak velká jste rodina a podle toho se zaměřte na další parametry. Na trhu je bohatá nabídka v různých cenových relacích a je třeba zvážit, za co se vám vyplatí připlatit.

Hmotnost a velikost chleba - Rozměr vnitřní formy rozhoduje o velikosti chleba, který upečete. Na trhu jsou pekárny, které upečou chléb o hmotnosti od 0,5 kg až po 1,8 kg pro velký chléb.

Programy - Zaměřte se na programy, které opravdu využijete. Velmi dobrým program je také samostatný program na pečení chleba z bezlepkových směsí, ten bývá hlavním důvodem nákupu pekárny. Určitě oceníte i automatický dávkovač surovin.

Pečení přes noc - Nepleťte si funkci odložený start, kterou disponují téměř všechny pekárny s programem pečení přes noc. Tento program má na starosti tichý chod.

Domácí pekárna

Spotřeba - Údaj příkon vám o spotřebě hodně napoví. Reálná spotřeba pekárny, když jde na plný výkon, se pohybuje na jeden chléb od 0,2 kWh až po 0,5 kWh.

Rozměry - Nepřehlédněte ani rozměry přístroje, abyste pro pekárnu našli dostatek místa pro stabilní umístění. Co se týče hmotnosti, ta se pohybuje o různých modelů mezi 5 - 8 kg.

Kvalita provedení - Kvalita je na prvním místě. Přesné a kvalitní zpracování všech dílů, rozumné umístění ovládacích prvků a jednoduchá obsluha přispějí ke spokojenému používání domácí pekárny.

Počet hnětacích háků - Některé pekárny mají jeden, jiné dva, celková kvalita v takto malé formě, jakou disponují domácí pekárny, však nezávisí na počtu háků. I jeden vám velmi dobře mísí.