Domo DO 42325 zavařovací hrnec – recenze, zkušenosti

odolné provedení z nerezavějící oceli
digitální ovládání

Hodnocení:
(77.4%)
Prohlédnout nejlepší nabídku

Zavařovací hrnec s typickým designem, ale vyhotovením z nerezavějící oceli. Na rozdíl od smaltovaných hrnců tedy nepopraská ani při intenzivnějším čištění.

Hrnec má objem 27 l a kapacitu 22 zavařovacích sklenic o objemu 0,7 l. Využít jej však můžete např. i na přípravu polévek, džemů, gulášů, čaje, punče apod. Výrobce ho pro tento účel vybavil výpustným kohoutkem. Příkon ohřívacího tělesa je 2 000 W, což není mnoho a při ohřevu plného hrnce budete déle čekat.

Ovládání je jednoduché a plně digitální, hrnec využívá termostat s rozsahem 30 – 100 °C, můžete si však nastavit i trvalý ohřev. K dispozici máte i časovač, který odpočítává nastavený čas v rozsahu 0 – 120 min. po dosažení teploty.

Veškeré údaje jako nastavená teplota, aktuální teplota a zbývající čas zobrazuje podsvícený displej. Nevýhodou tohoto modelu je vyšší cena.

Parametry: příkon: 2 000 W; materiál: nerezová ocel; objem: 27 l; kapacita: 14 ks 1 l/22 ks 0,7 l zavařovacích sklenic; termostat: 30 – 100 °C; časovač: 0 – 120 min. (Vypínatelný); další funkce: displej, téměř ploché dno se skrytým topným tělesem, výpustný kohout, pojistka proti přehřátí; rozměry (š × v × h): 49 × 47 × 37 cm; hmotnost: 5,7 kg

Nerezový zavařovací hrnec Domo DO 42325 si můžete pohodlně zakoupit v ✅ webu Heureka.cz.

Standardní design, odolné provedení

Zavařovací hrnec Domo DO42325 je téměř k nerozeznání od zavařovacích hrnců jiných značek, tento design se výrobcům očividně osvědčil. Počítejte tak o objemu 27 l, což v praxi vystačí na 22 klasických 0,7 l zavařovacích sklenic nebo 14 větších sklenic o objemu 1 l.

Výrobce hrnec navrhl se skrytým topným tělesem, které je připevněno ze spodní strany dna. V balení jsme našli i speciální mřížku, která na dně hrnce vytvoří zcela rovnou plochu a sklenice tak zůstanou stabilní. Kromě ní výrobce přibalil i pokličku, která je již tradičně z plastu.

Domo DO 42325 recenze

Nepotěšil nás poměrně krátký napájecí kabel s délkou pouze 1 m. Jelikož hrnec je skutečně objemný a velký, na kuchyňské lince mu možná nebudete moci najít místo a v některých případech budete muset použít i prodlužovačku.

Odolná nerezavějící ocel

Zavařovací hrnec Domo DO42325 je na rozdíl od mnoha konkurenčních modelů vyroben z nerezavějící oceli (spodní část obsahující elektroniku je z plastu). Na rozdíl od smaltovaných hrnců je takový povrch odolný a můžete jej čistit intenzivnější (nepopraská jako smalt), což se hodí i v případě připálenin.

Zavařovací hrnec totiž nemusíte využívat pouze na zavařování ovoce či zeleniny, ale i na vaření džemů, polévek, gulášů, dušení masa apod. Výrobce hrnec vybavil i výpustným ventilem, který je tradičně z plastu.

Objem zavařovací hrnce Domo DO 42325

Nedělali jsme si však iluze ohledně tloušťky plechu hrnce, přece jen, nerezavějící ocel není nejlevnější. Hrnec je skutečně poměrně tenký a při neopatrném zacházení se vám může zdeformovat.

2 000 W, bude to stačit?

Zavařovací hrnec Domo DO42325 má příkon 2 000 W, což se může zdát jako vysoká hodnota (podobný příkon mají rychlovarné konvice). Skutečnost je však taková, že když jsme hrnec naplnili vodou, ohřívání trvalo velmi dlouho – přece jen 20 l vody je více než 1 l v konvici.

Ovládání hrnce je plně digitální a zdálo se nám být jednoduché. Zajišťují ho 2 ovládací prvky – první otočný prvek slouží k nastavení teploty v rozsahu 30 – 100 °C. Po dosažení teploty hrnec zapípá, termostat však můžete i vypnout a na hrnci nastavit trvalý ohřev. Druhý otočný prvek slouží k nastavení času, který se začne odpočítávat po dosažení požadované teploty.

Hrnec je vybaven i displejem, který je podsvícený a zobrazuje nastavenou teplotu, aktuální teplotu v hrnci (měří ji teplotní senzor) i zbývající čas.

Zkušenosti a recenze

Zavařovací hrnec Domo DO42325 má kvalitnější provedení než většina konkurenčních modelů. Vzhledem k výbavě (digitální ovládání) však musíte počítat s vyšší cenou, která se v tomto případě pohybuje okolo 2 600 Kč. Uživatelům se na tomto modelu líbí materiálové provedení, rolování přívodního kabelu, signalizace ukončení sterilizace, ale např. i automatické vypnutí hrnce.

Recenze a zkušenosti se Zavařovací hrnce Domo DO 42325

Pozitíva

odolné provedení z nerezavějící oceli
digitální ovládání

Negatíva

výrazně vyšší cena oproti konkurenci
krátký napájecí kabel


Autor recenze: Michal Toma
Datum publikace: 06.09.2020
Nejlepší zavařovací hrnce 2024 – recenze, test, srovnání

Nejlepší zavařovací hrnce 2024 – recenze, test, srovnání

Zavařovací hrnce jsou velkoobjemové nádoby s elektrickým ohřevem, určené ke sterilizaci většího množství potravin. Kromě toho je však můžete použít i pro jiné účely, což z nich při jejich nízkých cenách dělá multifunkční pomocníky do každé domácnosti, ale i na oslavy či do prodejního stánku. Poradíme vám, jak si zavařovací hrnec vybrat, co s ním v kuchyni dokážete a představíme... Přečíst článek


Přidat komentář