ETA Warmie Digi 1624 90000 elektrický konvektor – recenze, zkušenosti

elektronický termostat
kompaktní rozměry

Hodnocení:
(77.2%)
Prohlédnout nejlepší nabídku

Kompaktní el. konvektor, určený pouze pro umístění na podlahu a zejména do suchých prostor. Má ohřev regulovatelný ve 3 stupních (750, 1 250 a 2 000 W), elektronický termostat s displejem, který zobrazuje aktuální teplotu a časovač, pomocí kterého můžete určit dobu, po kterou má být zařízení v provozu (v rozsahu (0 – 24 h ).

Konvektor není vybaven ventilátorem na rozfukování vzduchu, který by pomáhal udržet v místnosti rovnoměrnější rozložení teploty. Na druhé straně, díky tomu je zcela tichý. Bezpečnost zvyšuje ochrana proti přehřátí, tím však rozsah jeho funkcí končí.

Parametry: výkon: 750/1 250/2 000 W; napájení: 230 V; termostat: elektronický; ventilátor: ne; umístění: pouze na podlahu; další funkce: displej, časovač, ochrana proti přehřátí; rozměry (š × v × h): 64 × 43,5 × 22 cm; hmotnost: 4,4 kg

Zaujal vás elektrický konvektor ETA Warmie Digi 1624 90000? Zakoupit si ho můžete na ✅  webu Heureka.cz.

Kompaktní rozměry, dočasné použití

Konvektor ETA Warmie Digi 1624 je z těch kompaktnějších. Výrobce ho vybavil plastovým stojanem pro umístění na podlahu, příslušenství pro montáž na stěnu jsme v balení nenašli.

Přenášení se nemusíte bát, tělo je již tradičně z tenkého plechu, díky čemuž má zařízení nízkou hmotnost pouze něco přes 4 kg, pocitově je velmi snadné.

ETA Warmie Digi 1624 90000 recenze

Výrobce nespecifikuje, zda je konvektor vhodný do vlhkých prostorů a neudává ani stupeň krytí IP, což je v tomto ohledu klíčový parametr. V návodu k použití jsme se dočetli pouze, že bychom zařízení neměli umístit do bezpečných zón v okolí sprchového koutu či vany, z čehož vyvozujeme, že při protější stěně koupelny by s tím neměl být problém.

Elektronický termostat a časovač

Konvektor je vybaven topným tělesem s max. výkonem 2 000 W, což je mezi el. konvektory standard. Ovládání je řešeno několika tlačítky a ovládacími prvky na boční straně konvektoru.

Nastavit si můžete výkon na úroveň 750, 1 250 či 2 000 W nebo teplotu v rozsahu 5 – 35 °C. Slouží k tomu elektronický termostat, ovládaný otočným ovladačem. Kromě něj je zařízení vybaveno i časovačem, pomocí kterého lze nastavit v rozsahu hodin dobu, po které se konvektor vypne (0 – 24 h).

Elektrický konvektor ETA Warmie Digi 1624 90000 ovládání

Aktuální teplota v místnosti a další údaje se zobrazují na malém LED displeji, na indikaci provozních stavů slouží LED kontrolky.

Konvektor je vybaven ochranou proti přehřátí (pokud byste ho např. omylem zakryly či umístili těsně pod poličku).

Na dálku ho nezapnete

V balení konvektoru jsme nenašli dálkový ovladač. Musíme také podotknout, že kvůli elektronickému způsobu ovládání konvektor nespustíte tím, že zapnete konkrétní 230 V zásuvku na dálku (při využití systémů domácí automatizace či inteligentního vytápění). Také nemůžete využít zapínání vytápění pomocí tzv. HDO, což je systém využíván pro aktivaci vytápění při přepnutí na tzv. noční proud (levnější tarif el. energie).

Výhody elektrického konvektoru ETA Warmie Digi 1624 90000

Je to z důvodu, že po přerušení a opětovném spuštění dodávky el. energie se vytápění nespustí – konvektor se přepne pouze do pohotovostního režimu.

Průměrná výbava, přiměřená cena

Konvektor ETA Warmie Digi 1624 nabízí snadno nadprůměrnou výbavu, avšak za adekvátní cenu cca 1 800 Kč. Jde o dobrou volbu, pokud chcete dočasně vytápět menší až střední místnosti. Výrobce ho také doporučuje pouze pro dočasné použití, o čemž svědčí i nemožnost montáže na stěnu.

Pozitíva

elektronický termostat
kompaktní rozměry

Negatíva

nedá sa namontovať na stenu
nedá sa zapnúť na diaľku zopnutím 230 V zásuvky


Autor recenze: Michal Toma
Datum publikace: 27.11.2019
Nejlepší elektrické konvektory 2024 – recenze, test, srovnání

Nejlepší elektrické konvektory 2024 – recenze, test, srovnání

Elektrické konvektory patří mezi nejoblíbenější ohřívače, zejména pro svou nízkou cenu a kompaktní tvar – mají však i své nevýhody. V článku vám prozradíme, kam se konvektory hodí a do kterých prostor raději zvolit jiný typ ohřívače, představíme nejoblíbenější modely a poradíme, jak si el. konvektor vybrat. Nejlepší elektrické konvektory Elektrické konvektory –... Přečíst článek


Přidat komentář