Princess 292986 popcornovač – recenze, zkušenosti

jednoduchý a uhlazený design
možnost nahřát máslo či čokoládu

Hodnocení:
(77.4%)
Prohlédnout nejlepší nabídku

Popcornovač s kompaktními rozměry a uhlazeným designem. Na výrobu popcornu využívá horký vzduch, který vytváří topné těleso s příkonem 1 100 W a rozfoukává ventilátor.

Zařízení má proto vysokou hlučnost. Najednou zpracuje max. 50 g kukuřice, přičemž výrobce trvá cca 3 min., dalších 10 min. však musíte popcornovač nechat chladnout. Nehodí se proto na přípravu velkého množství popcornu na večírky.

V balení naleznete kromě samotného zařízení také dávkovací lžíci na kukuřici, kterou můžete využít i na roztátí másla nebo čokolády přímo horkým vzduchem z popcornovače.

Jelikož je popcorn připravován horkým vzduchem, připravte se na málo výraznou a suchou chuť – dochutit jej můžete až po vyjmutí z přístroje. Cenu kolem 700 Kč hodnotíme jako adekvátní.

Parametry: typ: horkovzdušný; el. příkon: 1 100 W; výkon: nespecifikovaný; max. dávka kukuřice: 50 g; příslušenství: dávkovací lžíce; rozměry (š × v × h): 14 × 24 × 12 cm; hmotnost: 1,0 kg

S horkovzdušným popcornovačem Princess 292986 si popcorn připravíte za 3 min. Dostupný je v ✅ e-shopu Alza.cz.

Uhlazený a praktický design

Design popcornovače Princess 292986 se nám líbil. Kromě toho, že zařízení má kompaktní rozměry (půdorys 12 x 12 cm a výška pouhých 24 cm), výrobce použil vkusnou kombinaci bílé, černé a průhledných plastů.

Princess 292986 recenze

V balení jsme našli kromě samotného popcornovače i dávkovací lžíci. Líbilo se nám praktické řešení v podobě její umístění ve vrchní části krytu. Tam slouží jako zátka násypného otvoru, aby popcorn nevystreloval směrem nahoru. Zároveň ji však ohřívá horký vzduch ze zařízení, takže si v ní můžete nechat roztát máslo nebo čokoládu, kterou dochutíte hotový popcorn.

K designu máme pouze jedinou výhradu – vypínač zařízení v přední části nám překážel při provozu, neboť před zařízení jsme museli umístit misku na hotový popcorn.

3 min. provozu, 10 min. chladnutí

Princess 292986 je horkovzdušný popcornovač, který využívá na zpracování kukuřice horký vzduch rozháněn ventilátorem. Vzduch ohřívá topné těleso s příkonem 1 100 W, díky čemuž trvá příprava jedné dávky cca 3 min. (najednou zpracuje max. 50 g kukuřice).

Tak jako u většiny horkovzdušných popcornovačů, i v tomto případě jsme museli zařízení dopřát po 1 dávce čas na vychladnutí – výrobce doporučuje alespoň 10 min. Pokud bychom na to zapomněli, nic by se nemělo stát, zařízení je totiž vybaveno ochranou proti přehřátí. Ta má podobu vratné tepelné pojistky, takže po přehřátí stačí, pokud kabel popcornovače vytáhnete ze zásuvky a následně po vychladnutí opět zapojíte.

Vzhledem k principu fungování (horký vzduch) má popcornovač vysokou hlučnost, která nám při provozu dost překážela. Musíte však počítat s tím, že takto vyrobený popcorn je dost suchý a chuťově nevýrazný i oproti popcornu vyrobenému v mikrovlnce. Dochutit jej můžete až po přípravě, do zařízení nesmíte přidávat žádný olej, sůl ani jiné přísady.

Horkovzdušný popcornovač Princess 292986

Přiměřená cena

Cenu popcornovače Princess 292986, která se pohybuje kolem 700 Kč, hodnotíme jako přiměřenou. Nesmíte však zapomínat, že tento popcornovač má pár nevýhod, které však plynou ze samotného principu výroby popcornu horkým vzduchem. Doporučujeme ho tedy pouze na výrobu malých dávek popcornu.

Pozitíva

jednoduchý a uhlazený design
možnost nahřát máslo či čokoládu

Negatíva

vysoká hlučnost
mezi dávkami popcornu musíte čekat 10 min.


Autor recenze: Michal Toma
Datum publikace: 15.07.2020
Nejlepší popcornovače 2024 – recenze, test, srovnání

Nejlepší popcornovače 2024 – recenze, test, srovnání

Ačkoli si popcorn lze připravit i v mikrovlnce přímo v sáčku s kukuřicí, které koupíte v potravinách, je tu i alternativa v podobě popcornovače. Prozradíme vám, jaké jsou výhody těchto kuchyňských pomocníků, na jaké typy se dělí, podle čeho popcornovač vybrat a představíme vám i pár oblíbených modelů. Nejlepší popcornovače Popcornovače – recenze Popcornovač není... Přečíst článek


Přidat komentář