Russell Hobbs 21702 překapávací kávovar – recenze, zkušenosti

vylepšený systém extrakce kávy
ručičkový ukazatel stavu

Hodnocení:
(80.4%)
Prohlédnout nejlepší nabídku

Sympatický překapávací kávovar s unikátním retro designem. Najdete na něm množství chromovaných prvků, ale nejvíce vás asi zaujme ručičkový ukazatel provozního stavu.

Kávovar využívá vylepšený systém extrakce kávy, kdy je káva v papírovém filtru ostřikována několika proudy vody, díky čemuž získáte více chuti z stejného množství ve srovnání s konkurenčními modely.

Po dokončení procesu se kávovar přepne do režimu udržování teploty, který trvá 40 min. – pak se vypne. Kávovar je také vybaven anti-drip systémem proti kapání při odebrané skleněné konvici.

Bohužel daní za retro design je o málo vyšší cena než u srovnatelných konkurenčních modelů.

Parametry: příkon: 1 000 W; nádoba na hotovou kávu: 1,25 l/skleněná (cca 10 šálků); filtrace: jednorázové papírové filtry; funkce: ručičkový ukazatel stavu, udržování teploty, anti-drip, pojistka proti přehřátí; rozměry (š xvxh): 18,5 × 30,4 × 23,8 cm; hmotnost: 2,1 kg

Zaujal vás retro kávovar Russell Hobbs 21702? Dostupný je na ✅ webu Heureka.cz.

Elegantní retro design

Design tohoto prekvapkávacieho kávovaru je netradiční – základem je plast, ale množství chromovaných prvků připomíná staré spotřebiče z 50. či 60. let minulého století.

Russell Hobbs 21702 recenze

Zásobník na vodu i skleněná konvice mají kapacitu na cca 10 větších šálků kávy (objem 1,25 l). Konvice je vybavena anti-drip systémem – když ji z přístroje vyberete, přebytečná káva z filtru nebude kapat.

Líbí se nám i štěrbina na levé straně kávovaru, kam můžete pověsit dávkovač na mletou kávu (ten najdete v balení).

Ihned víte, co se děje

Retro design umocňuje i typický kovový páčkový přepínač, se kterým kávovar zapínáte a vypínáte. Zapnutí indikuje jedna LED kontrolka.

Kromě kontrolky naleznete na vrchní části kávovaru i netradiční ručičkový ukazatel provozního stavu. Ten svou pozicí indikuje probíhající proces přípravy kávy. Po jeho dokončení se kávovar přepne do režimu udržování teploty, přičemž na ukazateli můžete sledovat čas zbývající do úplného vypnutí kávovaru (udržování teploty trvá 40 min.).

Ukazatel stavu kávovaru Russell Hobbs 21702

Výrobce se pyšní, že kávovar vybavil unikátním systémem extrakce kávy s více tryskami. Ty ostřikují namletou kávu několika proudy vody, díky čemuž získáte ze stejného množství kávy více chuti jako u jiných modelů. V praxi se nám tento rozdíl nezdál být příliš velký.

Filtry v balení nenajdete

Kávovar využívá trvalý omyvatelný filtr (velikost č. 4), čili si nemusíte kupovat papírové.

Přestože tento kávovar nenabízí žádné extra funkce, musíte počítat s tím, že za unikátní design si připlatíte cca 300 – 400 Kč oproti jiným modelům v této třídě. Na druhé straně, retro design nemusí pasovat do každé kuchyně.

Zkušenosti a recenze

Retro kávovar zaujme svým designem i jednoduchou obsluhou. Jelikož má trvalý filtr, žádné ďašlie investice do papírových filtrů vás nečekají. Teplo udržuje 40 min., kávu si tak můžete vychutnávat celé ráno. Chybí mu však časovač, takže vás ráno nebude čekat čerstvě připravená káva.

Recenze a zkušenosti s retro kávovarem Russell Hobbs 21702

Pozitíva

vylepšený systém extrakce kávy
ručičkový ukazatel stavu

Negatíva

filtry nejsou součástí balení
retro design nemusí sednout každému


Autor recenze: Michal Toma
Datum publikace: 15.08.2020
Nejlepší překapávací kávovary 2024 – recenze, test, srovnání

Nejlepší překapávací kávovary 2024 – recenze, test, srovnání

Vedle široké nabídky espresso kávovarů, které dokáží připravit tu nejchutnější kávu, si možná pomyslíte, že překapávací kávovary patří do minulého desetiletí. Není to úplně tak, oproti espressovač ům mají několik výhod. V článku vám poradíme, jak funguje překapávač, představíme nejoblíbenější z nich a poradíme, jak vybrat překapávač. Nejlepší překapávací kávovary ... Přečíst článek


Přidat komentář